Partners & Mästerskap

Worldwide Network

PIZZAMAGASIN

AUSTRALIEN

PMQ PIZZA AUSTRALIA

FRANKRIKE

FRANCE PIZZA MAGAZINE

KANADA

CANADIAN PIZZA MAG

SVERIGE

FAST FOOD MAGAZINE

ITALIEN

PIZZA & RESTAURACION

ITALIEN

PIZZA e PASTA ITALIANA

ITALIEN

PIZZA & CORE

KINA

PMQ PIZZA MAGAZINE

USA

PIZZA TODAY

USA

PMQ PIZZA MAGAZINE

PIZZAREPORTRAR & BLOGGARE

UTBILDNINGAR

DANMARK & SVERIGE

Pizza Academy har til formål at give professionelle pizzabagere i hele Norden muligheden for at fordybe sig i deres fag. Vi er sponsoreret af Italmill, PizzaMaster og Casa Italia, som sammen har en mission om at give alle Nordiske pizzeriaer muligheden for at give deres kunder den ultimative smagsoplevelse, gennem videnskab og tradition.

Vi tilbyder jævnligt kurser der henvender sig både til den erfarne pizzabager, men også dem som er helt nye i faget. På kurserne gennemgås både teori og praktik, for at give deltagerne muligheden for at indgå i en faglig diskussion omkring de bagvedliggende mekanismer som gør en pizza og scrocchiarella til både en kunst og en videnskab. Vores italienske pizzaspecialister Tiziano Casillo og Pietro Tallarini fra det italienske ”Accademia Pizzaioli”, samt Casa Italia’s egne udviklere står både for undervisning og står efterfølgende til rådighed med deres ekspertise.

 

Läs mer på: www.pizzaacademy.eu

ITALIEN, USA & KANADA

Napole USA Canda Italy är en ideell organisation som grundades i mitten av 1980-talet av en grupp av napolitanska ”pizzaiolis” (pizzatillverknings-beslutsfattare) som lär ut den kulinariska konsten att göra äkta napolitanska pizzor. Juni 1984 grundades föreningen officiellt som kontrollanter (DOC) av den italienska regeringen. Föreningen kontrollerar och ser till att endast de pizzerior som uppfyller vissa förbestämda krav och som respekterar traditionen och konsten att skapa napolitanska pizzor får en särskild beteckning (AVPN), som bevis på att de följer dessa krav. Ordförande är Antonio Pace.

 

Läs mer på: www.pizzanapoletana.org

(Skolorna i Italien)

 

Läs mer på: www.americas.pizzanapoletana

(Skolorna i USA & Kanada)

USA

Tony Gemignani är den första Mäster Instruktören i de Förenta Staterna och studenter har möjligheten att certifiera sig i klassisk italiensk pizzabakning, romersk pizzabakning eller pizzabakning i Teglia. Pan Pizzas internationella skola för pizzabakning och de Förenta Staternas skola för pizzabakning kommer att erbjuda särskilda kurser under hela året i autentisk napolitansk, New York style, Chicago style, California style, och New Haven style pizzabakning. Särskilda icke-professionella kurser kommer också att finnas för hemkockar.

Alla kurser följer de strikta riktlinjer och teorin från Scuola Italiana Pizzaoli. Tony Gemignani är en pizza-världsmästare och ordförande i World Pizza Champions Inc. Tony är den första konkurrenten i pizzabakningens historia att vinna både akrobatiska och baknings titlar i Italiens VM. Han är författare till kokboken Pizza och är invald i Guinness Book Of World Records.

Tony har vunnit fler världstitlar och internationella utmärkelser än någon annan konkurrent.

 

Läs mer på: www.internationalschoolofpizza.com

 

 

ITALIEN

Scuola Italiana Pizzaioli är en av de äldsta och mest prestigefyllda pizzaskolorna i Italien och grundades 1988. Med över 20 skolor världen över har Scuola Italiana Pizzaioli certifierade pizzakockar från hela världen. Graziano Bertuzzo är en riktig pizzabagare-legend och han är även huvudinstruktören på Scuola Italiana Pizzaioli´s skola.

 

Läs mer på: www.scuolapizzaioli.pizzanewgroup.it

MYNDIGHETER

Här listar vi relevanta och nyttiga länkar för er i pizzabranschen

TIDIGARE MÄSTERSKAP

 

Pizza Grand Prix 2015 - Sweden

Presenterades av Swedish Pizza Association & Rancold

 

Global Pizza & Pasta Challenge 2014 - Australia

www.globalpizzapastachallenge.com

 

World Pizza Championship 2014 - Italy

www.manifestazioni.pizzanewgroup.it

 

International Pizza Expo 2014 - USA

www.pizzaexpo.com

 

PIZZA SM 2014 - Sweden

www.pizza-sm.se